Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ 2010 .......



 Επ  ευκαιρία της μη ανανέωσης της συνεργασίας με το καλο προπονητή βαλβερδε εχουν αρχίσει διαφοροι προβληματισμοί για την ομάδα ..
καταρχήν ποιοι ειναι οι βασικοι στόχοι για τη διοικηση? 
ποια ειναι η θεση του ολυμπιακού στο ευρωπαίκο ποδοσφαιρικο στερέωμα? 
τι μοντέλο ομάδας θέλουμε ?
πως η ομάδα θα χει διαρκεια, θα είναι οικονομικά υγειής ?
ποια θαναι η αγωνιστική της ταυτότητα στην ελλαδα αλλα και στην ευρώπη?
ας καταθεσω καποιες αποψεις μου για κουβεντουλα...
α)στοχοι δεν νοειται να μην ειναι το νταμπλ στην Ελλάδα ετσι δεν ειναι? ..στην ευρώπη τι θέλουμε αλήθεια? εγω μπορει να θέλω να ειμαστε πρωταθλητες ευρωπης καθε χρονο.. ειναι εφικτο?φυσικα οχι..αρα σα διοικηση ο μονος ρεαλιστικος στοχος πρεπει να ειναι κατ αρχας η παρουσια μας στους ομιλους Τσ.λινγκ. η εισοδος στους 16 θαναι μεγαλη επιτυχία για το πρωταθλητη ελλαδας...Β) ποιος ειναι ο Ολυμπιακος στην ευρωπη αλήθεια?μπορει η ομαδα να ανταγωνιστει στα ισια μεγαλες ευρωπαϊκές ομαδες?απαντω σιγουρα  οχι ..ομως μπορει ναχει αποτέλεσματα..οχι φυσικα μπαινοντας να παιξει " επιθετικα ρε σαν ολυμπιακός",αλλα με εξυπνο διαβασμενο παιχνιδι υπομονής και με τρεξιμο συνεχώς..γ) θα ακολουθησουμε τη πολιτικη της μιλαν,της τσελσι,της ιντερ,της μπαγιερν, με πολλα χρηματα σε μεγαλους παιχτες, η τη πολιτικη του αγιαξ,της πορτο,της αιντοφεν?
Λοιπον σαφως η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να επενδυσει η ομαδα σε καλους νεους με προοπτικη  παιχτες που δε θα στοιχιζουν ενα καραβι λεφτα αλλα θα προσφερουν και θα δοσουν χρηματα σε περιπτωση μεταπωλησης τους, για ακομα μεγαλυτερες επενδυσεις..
δ) υγειης δεν ειναι μια ομάδα που στηρίζεται μονο στις διαθεσεις οικονομικης προσφοράς του προέδρου της ..αλλα οταν τα έσοδα της υπερβαινουν τα έξοδα η ισοσκελιζονται...οταν λοιπον τα έσοδα απο γηπεδο, διαφημισεις,C .L.,χορηγους ,μαγαζια,τηλεοπτικα, κλπ ειναι ποσοστιαια μηδαμινα σε σχεση με αυτα της ευρώπης ,η ομαδα μας πρεπει να επενδυσει σε νέους παιχτες απο τις ακαδημιες και το εξωτερικό..δεν περνουμε με αυτες τις οικονομικες δυνατοτητες παιχτες εκατ/ρίων αλλα παιχτες ελπιδοφορους γιατι ετσι η ομαδα χρεωνεται επικινδυνα με ανυπολογιστες συνεπειες ...το οτι μεχρι τωρα στην ομαδα ηρθαν και μεγαλοι παιχτες με πολλα λεφτα, αυτο αποτελει υπερβαση και μονο χαρη στη γεναιοδωρία του προέδρου ..
ε)στην ελλαδα η ομαδα πρεπει να χει ποδοσφαιρο κατοχης και υπεροχής γιατι ειναι η καλύτερη ενω στην ευρώπη αυτο δεν ισχύει..δεν μπορουμε να παιξουμε ποδοσφαιρο κατοχης ευκολα και αυτο το έχουμε πληρωσει με τα τοσα ασχημα αποτελεσματα με συνεπεια ενω εχουμε παιξει ποιο πολλες φορες στην ευρωπη απο το παο αυτος ναχει περισσοτερους βαθμούς..
Αφου λοιπον σαν διοικηση καταληγουμε σ αυτο το πλανο, πρεπει να βρουμε το καταλληλο η τους καταλληλους προπονητες  και συμβουλους να το υλοποιησουν.
θελουμε λοιπον προπονητη να μπορει να δουλεψει σε ποδοσφαιρο κατοχης ,αλλα και σε ποδοσφαιρο υπομονης με αντεπιθεσεις και εξυπνο παιχνιδι..να μπορει να δωσει αριστη φυσικη κατασταση στην ομαδα..να μπορει να οργανωσει τις ακαδημιες ..να μπορει να αναδειξει νεους παιχτες...θελουμε σκαουτινγκ που να βρισκει τους παιχτες σε νεαρη ηλικια αλλα΄προπάντων οταν δε κοστίζουν 10 εκ.  και 4εκ. απο ομαδα β εθνικής, αλλα οταν κοστιζουν 400χιλ η 1εκ.. ετσι κ. νινιαδη?
δε θελουμε προπονητη που να σκεφτεται το βιογραφικο του και πως θα βρει ευκαιρια να μεταπηδησει σε αλλη ομαδα...θελουμε προπονητη που να γουσταρει να δουλευει στην ομαδα και να πεισει το κοκκαλη οτι μπορει να του εμπιστευτει τα παντα στην ομάδα..
εαν λοιπον θελουμε αυτο το πλανο τοτε ποιος ειναι ο καταληλοτερος προπονητης ?
θα λεγεται κεσμπαγια , γκραντ, ρ.γκομεζ, μπολονι,λαντρουπ,σουστερ,τζολα,αλεφαντρος ,λεμονης,παπαρας,η οτιδηποτε άλλο ,αυτο θα το αποφασισει η διοικηση συμφωνα με το πλανο που θετει...ολοι εμεις στηριζουμε και κρινουμε απο το αποτέλεσμα..
εμπρος γιγαντα Σωκρατη...φερε τον έμπιστο σου να μας οδηγησει..σου εχουμε εμπιστοσυνη....

2 σχόλια:

  1. έγραψες όλα αυτά για να πεις του ΚΌΚΚΑΛΗ να
    κάνει ότι θέλει;όπως και να έχει έμεις στηρίζουμε αλλά υπαρχει μια βασική αρχή στη
    ζωή και το ποδόσφαιρο.ΌΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ
    ΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΠΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ νικο μου ..προσπαθω να πω πως αυτο ειναι το σχεδιο της διοικησης , με το οποιο συμφωνω και γω..κατα τη γωμη μου λοιπον σωστα κινειται να βρει καποιον η καποιους να το εφαρμόσει..τωρα φυσικα οπως λες,οτι πληρωνεις παιρνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή