Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΖΟΛΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ


Θέλει διάρκεια ο Ολυμπιακός»

Η άποψή του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, κατάφερε να σκοράρει και να ελέγξει το παιχνίδι. Κατά την γνώμη μου, θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε. Στο δεύτερο δεν ξεκίνησε καλά, με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς. Σίγουρα πρέπει να εξεταστεί πώς θα μεγαλώσει η διάρκεια στο παιχνίδι της ομάδας. Με το ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός είχε δύο σουτ και έδειξε ότι θέλει το παιχνίδι. Με τις αλλαγές που έκανε ο Νιόπλιας, άλλαξε διάταξη και εκμεταλλεύτηκε το κενό στο κέντρο», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη και μπαίνουν γκολ. Στο πρώτο δεν έγινε κάποιο συγκεκριμένο λάθος. Έγινε μια κόντρα στον Ντουντού και γύρισε η μπάλα πίσω. Στο δεύτερο ίσως η άμυνα θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και να μην αφήσει τον Λάζαρο να γυρίσει και να δει τους Γκαρσία και Σισέ».

«Χρειάζεται κατοχή»

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να «ντοπάρει» την ομάδα, αν ήταν ο ίδιος αρχηγός, είπε: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πω κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός και ήλεγχε το παιχνίδι. Εγώ εκείνο που πιστεύω πως θέλει διόρθωση είναι αυτό που είδαμε και με τον Ηρακλή. Χρειάζεται να κρατάει περισσότερο την μπάλα και να παίρνουν ανάσες και οι αμυντικοί».

«Να κρατάνε μπάλα»

Αναφορικά με το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, προκειμένου να μην υπάρχει η πτώση της απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο, είπε:

«Ο Μιραλάς και ο Φουστέρ είναι καλοί παίκτες και πάντα η πρώτη τους σκέψη είναι να φύγουν στον χώρο. Είναι αδύνατον να παίζεις έτσι όλη την ώρα. Και με τον Άρη έπεσε η απόδοση του. Όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Κυρίως οι κυνηγοί θα έπρεπε να κρατάνε περισσότερο την μπάλα. Να βγουν και οι πλαϊνοί και να πιέσουν. Σίγουρα ένα 45λεπτό είναι δύσκολο να αμύνεσαι και να αντέχεις».
«Δεν έχει φτάσει στο 100%»

Για τον αντικαταστάτη του στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, Άλμπερτ Ριέρα, σχολίασε: «Είναι ένας έμπειρος παίκτης. Εκείνο που εμένα μου δείχνει -και φαίνεται- είναι πως δεν έχει φτάσει στο 100%. Δεν μπορώ να ξέρω, όμως, τις λεπτομέρειες για το λόγο που συμβαίνει αυτό. Ίσως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και να δέσει. Ο Ολυμπιακός είναι μια καινούργια ομάδα και θέλει ακόμα δουλειά για να αποδώσει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».
«Έχει τα φόντα»

«Έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Πρέπει να προσέχει, να δουλεύει. Πιστεύω πως από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα για εκείνον. Έχει όμως όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος παίκτης», είπε αναφερόμενος στονΓιάννη Φετφατζίδη.

Ο «Τζόλε» κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα της ηλικίας των παικτών, τονίζοντας: «Στην Ελλάδα υπερβάλουμε με την ηλικία. Στην Ευρώπη τα βλέπουμε διαφορετικά. Αν κάνεις ότι ζητάει ο προπονητής, δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Μετά από χρόνια δέχεσαι πιέσεις για να σταματήσεις. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης μπορεί να προσφέρει ακόμα και 15 λεπτά. Πρέπει να κοιτάμε αν προσφέρει στην ομάδα και όχι ποια είναι η ηλικία του».

«Μου λείπει ο Ολυμπιακός»

Ακόμα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αγάπη του για τον κόσμο και το γεγονός πως του λείπει η ομάδα:

«Παρακολουθώ την ομάδα. Πηγαίνω στο γήπεδο. Μου λείπει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του. Πέρασα 13 χρόνια τέλεια. Μου λείπουν και εμένα πολλά πράγματα. Για την δική μας καριέρα υπάρχει ένα τέλος και πρέπει να ξέρουμε πότε είναι αυτό. Είναι σε καλό δρόμο η ομάδα. Παρά την ήττα, είναι δίκαια στην πρώτη θέση και μέχρι τώρα είναι η μόνη ομάδα που έχει δείξει μια σταθερότητα. Έχει μεγάλη δυνατότητα να μεγαλώσει τα λεπτά της πίεσης και της καλής απόδοσης όπως στα πρώτα ημίχρονο».

«Πίστωση χρόνου»

Τέλος αναφέρθηκε και στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη: «Με βάση τα όσα έχουμε δει από το καλοκαίρι, έρχεται με όρεξη. Θέλει να δημιουργήσει έναν δυνατό και πέρα από την Ελλάδα, Ολυμπιακό. Είναι πρώτη χρονιά, και χρειάζεται πίστωση χρόνου για τον κ. Μαρινάκη, αλλά η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου